Медики Самбора протестом нагадали владі про заборговану зарплату

Вчора на території Самбірської центральної районної лікарні з 9 до 10 години лікарі, медичні сестри та молодші медичні сестри провели акцію протесту. Допомогу надавали лише ургентним хворим.

У такий спосіб протягом години страйкували і медики поліклінічного відділення ЦРЛ. Створено страйковий комітет. В руках люди в білих халатах тримали плакати з текстами: «Руки геть від медицини». «Навіть рабам платили за роботу», «Медицина для людей», «Медицина не подільна», «Ламати – не будувати» та інші.

Багато хто у такій фінансовій скруті звинувачував головного лікаря Степана Скірина, районну владу, яка, на їх переконання, ніби поділила медицину Самбірщини на міську та районну. В останній із зарплатою та іншим все гаразд.

У свою чергу, районна влада стоїть на тому, що в сільських лікувальних установах проведена реальна оптимізація, чого, на жаль, мало зроблено в медичних закладах, розміщених на території Самбора.

Медики з болем говорили про інші проблеми. Наразі, провели одногодинну попереджувальну акцію протесту. Під час неї прийняли вимоги: виплата зарплати, починаючи з травня; систематична виплата зарплати; збереження цілісності медицини Самбірщини.

Якщо не буде змін, то у вівторок страйк медики повторять, але вже біля адмінбудинку районної ради та на цілий день.

Разом з тим, під час цієї акції медики збирали підписи для порушення трудового конфлікту та подачі матеріалів в службу примирення при Президенті України.

www.zik.ua